Pellon kunnan myöntämät kesätyösetelit 2020

Kesätyösetelit 2020

Pellon kunta jakaa tulevalle kesälle 2020 kesätyöseteleitä pellolaisille vuonna 2001-2004 syntyneille nuorille. Tavoitteena on pyrkiä antamaan nuorille omakohtaisia kokemuksia työelämästä, sen pelisäännöistä, työtehtävistä sekä yrityksen ja työpaikkojen toiminnasta. Kesätyösetelin arvo on 180 euroa.

Kesätyösetelillä tuettua kesätyöpaikkaa voi hakea yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnasta, seurakunnasta ja valtion laitoksesta. Omaan kotiin ei voi työllistyä setelin tuella.

Kuntakonsernin omat kesätyöpaikat ovat olleet haettavana erikseen, ja niihin ei tarvita erillistä kesätyöseteliä. Koronarajoitteiden vuoksi kuntakonsernin omia työpaikkoja on on tarjolla tänä kesänä aiempia vuosia vähemmän. Mahdollisesti avautuviin tehtäviin huomioidaan aiemmin toimitetut hakemukset ja hakijat kontaktoidaan kesäkuun aikana.

Työn tulee ajoittua lomakauden 2.5.2020-30.9.2020 väliselle ajalle. Kesätyöseteli on henkilökohtainen ja se myönnetään vain kerran. Kesätyöntekijälle on maksettava työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Kesätyöpaikkaan voidaan myöntää kesätyösetelin mukainen palkkatuki
180 euroa, kun kesätyö kestää vähintään 2 viikkoa ja työtä on vähintään
30 h/viikko.

Mikäli työnantajalla on työehtosopimuksen mukaan mahdollisuus hyödyntää valtakunnallisen ”Tutustu työelämään ja tienaa” –kesäharjoitteluohjelman mukaista käytäntöä, jossa kahden viikon harjoittelujaksolta maksetaan 335 euron palkka, myönnetään harjoitteluun palkkatukea 50 prosenttisesti eli 90 euroa kahden viikon jaksoa kohden. Mm. palvelualalla, kuljetusalalla ja monella teollisuuden alalla voidaan soveltaa tätä käytäntöä.

Kesätyösetelin voi hakea koulutoimistolta koulusihteeri Eini Kuusela-Harilalta (040 4826 301) opiskelijakorttia tai muuta opiskelutodistusta vastaan. Sovi aika ennakkoon, sillä koulutoimisto on osan aikaa suljettuna. Nuoren työllistäneelle työnantajalle maksetaan kesätyösetelin mukainen tuki takautuvasti sen jälkeen, kun kunnantoimistoon on toimitettu täytetty kesätyöseteli sekä todistus maksetusta palkasta (palkkaerittely tai muu vastaava).

 
Eini Kuusela-Harila
(1.6. alkaen Tarja Saukkoriipi)
Puh. 040 4826 301
eini.kuusela-harila@pello.fi

Lisätietoja: vs. henkilöstökoordinaattori Janne Tolvanen,
janne.tolvanen@pello.fi, 040 637 5334