Oranki Art ympäristötaidetapahtuma

16/06/2017 - 25/06/2017 (00:00)
Oranki Art


Oranki Art 17 kansainvälinen ympäristötaidetapahtuma Pellon Orangissa 16. – 25.6. 2017.
Näyttely avoinna yleisölle 26.6. – 31.9.2017

Ensimmäiset Oranki Art yhteisnäyttelyt järjestettiin Oranki-työryhmän voimin vuonna 2001. Sen jälkeen ympäristötaiteen näyttely ja -työpaja on toteutettu vuosittain. Vuonna 2003 perustettiin Oranki Art ry ylläpitämään toiminnan tuloksena syntynyttä taidekokoelmaa Oranki-harjun metsässä. Harjuun on tehty yli 170 teosta, joista noin 90 on edelleen esillä. Teokset ovat paikkasidonnaisia töitä, jotka eivät ole myytävänä. Vuosien mittaan työpajat ja näyttelyt ovat tulleet valtakunnallisesti ja kansainvälisesti taiteilijapiirien tuntemiksi, ja saaneet kansainvälisen median huomiota jolloin Oranki Art on muodostunut yhdeksi merkittävimmistä ympäristötaidetapahtumista Suomessa. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Oranki Art tapahtumaa järjestävät kuvataiteilijat, Pekka Syväniemi, Tuomas Korkalo, Jari Kylli, Sauli Miettunen ja Lasse Lassheikki.

Oranki Art esittäytyy 17. kertaa Pellon Orangissa. Ympäristötaidenäyttelyyn valitaan yleensä hakemusten perusteella ja kutsumenettelyllä yhteensä 8-10 taiteilijaa: Suomesta, Pohjoismaista, Euroopasta ja Euroopan ulkopuolelta.

Vuoden 2017 näyttely keskittyy norjalaisten ja suomalaisten taiteilijoiden kohtaamiseen kuten jo ensimmäistä kertaa Oranki Art 16 tapahtumassa. Kaksivuotisessa yhteistyössä Harding Puls organisaation kanssa Norjasta kutsuttiin vuonna 2016 ja kutsutaan 2017 yhteensä kahdeksan taiteilijaa, neljä kumpanakin vuotena. Vastavuoroisesti Harding Puls on kutsunut seitsemän Oranki Artiin kuudentoista vuoden aikana osallistunutta taiteilijaa Mellom Himmel og Fjord SJÅ! –ympäristötaiteen työpajaan ja näyttelyyn joka järjestettiin Bergenin lähellä Hardangerissa keväällä 2016.

Taiteilijavalinnat vuoden 2017 Oranki Artiin julkistetaan maaliskuun 2017 loppupuolella
Kansainvälinen ulkoilma-ateljee ja workshoptyöskentely Orangissa 16.06.-25.06.2017
Varustamme näyttelyalueelle taiteilijoille asumis-, työskentelytiloja sekä työvälineitä teosten rakentamista varten reilun viikon ajaksi. Työskentelyaika voi myös työsuunnitelman perusteella olla yksittäisellä taiteilijalla pitempikin. Tällöin taiteilijat työskentevät keskimäärin 1-3 viikkoa rakentaen teoksiaan. Taiteilijoilla on mahdollisuus työskennellä vuorovaikutteisesti ja luoda kontakteja niin koti- kuin ulkomaisiin kollegoihinsa. Taiteilijatyöpaja päättyy avajaistapahtumaan.
Järjestäjä: Oranki Art ry

www.orankiart.fi

Oranki_art_3

Johild Maeland ”Shelter”

Oranki_art_2

Tuomas Korkalo ”Happy Barricade”

Oranki_art_1

Risto Immonen ”Love”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kartta latautuu...