Meän opisto

Tiedote: Meän Opiston opetus (3.4.2020)

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Meän Opiston kaikki opetus- ja kurssitoiminta on jouduttu keskeyttämään ja kaikki opiston tilat on suljettu.

Suomen hallitus on 16.3.2020 linjannut että kaikki kansalaisopiston ja vapaan sivistystyön oppilaitokset suljetaan ja pidetään suljettuina 13.5.2020 saakka.

Meän Opiston kausi on pääosin päättynyt lukuun ottamatta muutamaa etänä järjestettävää kurssia.

Tänä keväänä myös kevätnäyttely, kevätjuhla, musiikkimatinea ja muut konsertit jäävät pitämättä.

Kurssimaksuja emme palauta.

Pahoittelemme kovasti toiminnan keskeytyksestä aiheutuvaa harmia..

Pyrimme tarjoamaan virikkeitä ja vinkkejä harrastamiseen myös tänä aikana, joten seuraile Meän Opiston facebookkia, sekä instagramia.

Lisäksi toivoisimme että antaisitte palautetta menneestä kaudesta ja kertoisitte mahdollisista kurssitoiveistanne. https://ylitornio.fi/palvelut/mean-opisto/palaute-ja-kurssitoiveet/

Meän Opiston toimistotyöntekijät siirtyvät myös suurelta osin etätöihin ja vastaavat normaalisti sähköposteihin sekä puhelimeen.

Olkaa rohkeasti meihin kaikkiin yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla.

Terveyttä ja hyvää kevättä kaikille!


Meän Opisto on Tornionlaakson seutukunnan, Ylitornion ja Pellon kuntien yhteinen seutuopisto. Meän Opisto aloitti toimintansa 2011, kun Ylitornion ja Pellon kansalaisopistot yhdistettiin yhteiseksi seutuopistoksi. Isäntäkuntana Meän Opistossa on Ylitornio, joka huolehtii opiston taloudesta ja hallinnosta. Palvelupiste löytyy molemmista kunnista. Opiston rehtorina toimii Ylitornion sivistystoimenjohtaja Petri Pasanen. Lisäksi Ylitornion toimistossa työskentelee Marja-Leena Laitinen.

Opetustunteja järjestetään koko toiminta-alueella. Päätoimisia opettajia opistossa on viisi, joista yksi toimii samalla opiston suunnittelijaopettajana. Tuntiopettajia opistossa on n. 50. Opetuksessa painottuu taideaineet, kädentaidot ja kielet. Viime vuosina erityisesti liikuntaan ja terveyteen liittyvien kurssien suosio on ollut kasvussa.

Meän Opisto toimii aktiivisesti ympäristössään ja edistää kansanvaltaisuuden, tasa-arvoisuuden ja moniarvoisuuden toteutumista. Opiston opinnot ovat yleissivistyksellisiä, harrastuksellisia ja yhteiskunnallisia opintoja. Opinnot voidaan järjestää lyhyinä intensiivikursseina ja päiväopiskeluina, mutta myös iltaopintoina. Opinnot kuitenkin painottuvat pitkäkestoisiin, koko opintovuoden kestäviin vapaatavoitteisiin opintoihin. Opiston opinnot eivät ole tutkintotavoitteisia, eikä niiden sisältöä määritellä lailla, vaan opintoja toteutetaan paikallisten sivistystarpeiden pohjalta. Meän Opisto muiden opistojen tavoin määrittelee itsenäisesti toimintansa ja tavoitteensa, sekä vastaa toiminnan kehittämisestä.

 

TYÖKAUSI 2019-2020

Meän Opiston opinto-opas on jaetaan kaikkiin talouksiin elokuun puolen välin jälkeen. Jos jostain syystä et saanut opasta postitse, voit noutaa sen Meän Opiston Pellon toimistosta (Koulutie 16), kunnantoimistolta tai kirjastosta.

Syyslukukausi 9.9.-29.11.2019. Syysloma vko 42.
Kevätlukukausi 13.1.-24.4.2020. Hiihtoloma vko 10.

Kevätjuhla ja kevätnäyttely Ylitorniolla, musiikkimatinea Pellossa.

ILMOITTAUTUMISET

Voit ilmoittautua tästä osoitteesta. Koko kurssitarjontamme (Pello ja Ylitornio) on myös nähtävillä linkin kautta.

Ennakkoilmoittautuminen netissä avautuu 20.8.2019 klo 9.00 ja päättyy 3.9. klo 15.00.
Huom! Ilmoittautuminen avautuu muita kanavia pitkin 27.8.2019 klo 9.00 ja päättyy 3.9. klo 15.00.

Ilmoittautuminen ensisijaisesti netin kautta tai soittaen toimistoon (ei sähköpostilla) tai käymällä toimistolla. Pääsääntöisesti kursseille ilmoittaudutaan elokuussa, mutta niille kursseille, joilla on tilaa, voi ilmoittautua myöhemminkin.

S-posti: kansalaisopisto@ylitornio.fi

Pellon toimisto:
Avoinna ma – pe klo 9.00 – 15.00

Koulukeskus
Koulutie 16
95700 Pello
Puh. 040 4826 302

Ylitornion toimisto:
Avoinna ma-pe klo 9.00-15.00

Kunnantalo
Alkkulanraitti 55
95600 Ylitornio
Puh. 0400 220 343
kansalaisopisto@ylitornio.fi

Rehtori
Petri Pasanen
petri.pasanen@ylitornio.fi
Puh. 0400 244 278

Suunnittelijaopettaja 
Hanna Lintupuro
hanna.lintupuro@ylitornio.fi
Puh. 040 6207 414