Seniorineuvola/muistihoitaja

TERVEYDENHOITAJA
Pirjo Mantere puh: 040 767 3482 / pirjo.mantere(at)pello.fi
Puhelintunti : Ma, ti, to ja pe klo 8-9
Seniorineuvola, ilman ajanvarausta tiistaisin 9-11.30
Muistihoitajan vastaanotto
Diabetes- ja reumavastaanotto
Diabetesvälinejakelu aikuiset

OLETKO HUOLISSASI OMASTA TAI LÄHEISESI MUISTISTA?

Jos huoli omasta tai läheisen muistista herää, on paikallaan ottaa yhteys muistihoitajaan. Muistiongelmiin puuttuminen niiden mahdollisimman varhaisessa vaiheessa luo parhaat edellytykset etenevän muistisairauden seulomiseen ja tarvittaessa hoitoon. Muistiasioissa periaatteena on matalan kynnyksen toiminta. Et tarvitse lääkärin lähetettä ottaaksesi yhteyttä muistihoitajaan.

Muistihoitajan kanssa selvitetään elämäntilannetta, muistia ja siinä kenties tapahtuneita muutoksia. Osaksi muistitutkimusta kuuluu myös omaisille osoitettu muistikysely, sillä muistiasiat  koskettavat lähipiiriäkin. Yksi keskeinen osa kartoitusvaihetta on muistin testaaminen siihen tarkoitetulla testillä. Testi mittaa vain muistia, eikä siis ole älykkyystesti.

Mikäli testauksessa ilmenee poikkeavia tuloksia, ohjaa muistihoitaja sinut jatkotutkimuksiin terveyskeskukseen. Muistisairauden seulontaan kuuluvat verikokeet ja omalääkärin tutkimus. Terveyskeskuksen lääkäri ohjaa tarvittaessa jatkotutkimuksiin keskussairaalaan erikoislääkärille.

Muistihoitajan palvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.

Pellon kunnan muistipolku

muistipolku