Tietoa koronaviruksesta
-

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Tältä sivulta löydät kaikki Pellon kunnan tiedotteet ja ohjeet liittyen koronavirukseen.

Pellon kunnan tiedotteet liittyen koronavirukseen
Pellon kunta jakaa pestäviä kankaisia kasvomaskeja riskiryhmäläisille ja vähävaraisille kuntalaisille

Koronaturvallinenlappi.fi (Tietoa ja ohjeita Lapin alueen koronatilanteesta)
THL:n tilannekatsaus koronaviruksesta

Epäiletkö saaneesi koronatartunnan?

Pellon terveyskeskukseen pääsee koronatestiin matalalla kynnyksellä ja testaaminen onkin suositeltavaa, mikäli kärsit koronavirukseen viittaavista oireista (mm. hengitysinfektio-oireet, vatsaoireet, lihassärky, kuume). Terveyskeskukseen ei saa tulla sisälle oireisena, vaan aina pitää soittaa ja puhelimitse ohjeistetaan.

Terveyskeskuksessa testataan myös Pellossa oleskelevat ulkopaikkakuntalaiset ja Pellon kohdalla valtakunnanrajan ylittävät maahantulijat. Paikkakunnalla ei ole koronatestejä tekevää yksityistä palveluntuottajaa.

Koronatestaus Pellon terveyskeskuksessa on kaikille testattaville maksuton.

Mikäli kärsit koronavirukseen viittaavista oireista, ota aina ensin yhteyttä puhelimitse terveyskeskukseen. Voit tehdä oman oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi

Mikäli oireet antavat aiheen, niin soita numeroon:

  • Virka-aikana klo 8:00 - 16:00 ja lauantaisin klo 9:00 - 14:00: 040 713 2771
  • Muina aikoina: 040 713 2743

Jos emme pääse heti vastaamaan virka-aikana soitettuun puheluun, kuuntele viesti ja valitse numero 1, niin soitamme sinulle takaisin. Koronanäytteitä otetaan ensisijaisesti aamupäivällä, ajanvarauksella. Jos sairastut lievästikin, mene koronatestiin ja pysyttele eristäytyneenä kunnes testivastaus tulee. Näin havaitsemme yksittäisetkin tartunnat ja pystymme ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti epidemian leviämistä Pellossa.

Lataa koronavilkku

Lataa älypuhelimeesi koronavilkkusovellus sovelluskaupastasi. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Koronatartunnan saanut henkilö voi ilmoittaa tartunnasta sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu. Lisätietoa koronavilkusta: www.koronavilkku.fi Mikäli Koronavilkku ilmoittaa, että olet mahdollisesti altistunut jossakin tilanteessa, niin voit oireettomana seurata, tuleeko oireita ja välttää kontakteja. Voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen, niin pohdimme yhdessä tilannettasi.