Toimita kodin vaaralliset jätteet maksutta keräyskierrokselle!

Napapiirin Residuum Oy järjestää vuosittain toimialueellaan Pellossa, Ranualla ja Rovaniemellä kolmea erillistä jätteiden keräyskierrosta: vaarallisten jätteiden keräyksen, jäteöljyjen keräyksen sekä Kiertävän jätteenkeräyksen, johon voi toimittaa maksutta kodin sähkölaitteita ja romumetallia sekä maksua vastaan sekalaisia kodin jätteitä kuten huonekaluja. Osa keräyksistä aiheutuvista kustannuksista katetaan kotitalouksilta ja mökkiläisiltä perittävillä jätehuollon perusmaksuilla.
Aikataulut ja tiedot keräyksistä löytyvät Napapiirin Residuumin nettisivuilta http://residuum.fi/asukkaille/kerayskierrokset-ja-keraykset/sekä Rovaniemellä, Ranualla ja Pellossa postilaatikoihin ja – luukkuihin 2.-5.5.2017 jaetusta KomPosti – tiedotelehtisestä. Myös kunnilta saatujen kyläseurojen ja – toimikuntien yhteystietoihin on lähetetty aikatauluja ja tiedote keräyksistä.
Maksuttomasta jäteneuvontanumerosta voi tilata lisää aikatauluja tai tiedustella oman alueen pysähdyspaikkoja, puh. 0800 120 230 (arkisin klo 9-15).
Keräysten aikatauluja ja reittejä pyritään muuttamaan vuosittain, jotta palvelut saavuttaisivat mahdollisimman monia kuntalaisia ja mökkiläisiä. Anna palautetta! Palautteiden avulla pysähdyspaikkoja on helpompaa suunnitella seuraavalle vuodelle. Palautteet sähköpostitse osoitteeseen: satu.portti@residuum.fi.
Rovaniemi:
MAKSUTON Jäteöljyjen keräyskierros 16.-18.5.2017
MAKSUTON Vaarallisten jätteiden keräyskierros 29.5.-5.6.2017
Kiertävä jätteenkeräyskierros 17.5.-23.8.2017
Ranua:
MAKSUTON Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen yhdistetty keräyskierros 26.5.2017
Kiertävä jätteenkeräyskierros 19.5.-25.8.2017
Pello:
MAKSUTON Vaarallisten jätteiden keräys 23.-24.5.2017
MAKSUTON Jäteöljyjen keräys 29.5.2017
Kiertävä jätteenkeräys 21.-26.8.2017
Lisätietoja:
Maksuton jäteneuvonta, puh. 0800 120 230 (arkisin klo 9-15), neuvonta@residuum.fi, www.residuum.fi
YHTEISET yleiset toimintaohjeet keräyskierroksille:

 • Luovuta jätteet aina henkilökohtaisesti! Jos jätteitä tuo pysähdyspaikalle etu- tai jälkikäteen, syyllistyy roskaamiseen!
 • Tuo korkeintaan henkilöauton peräkärryllinen, isommat määrät toimitetaan suoraan jäteasemille.
 • Vaaralliset jätteet on pakattava asianmukaisesti. Paras pakkaus on alkuperäinen myyntipakkaus.
 • Annettuja ohjeita on ehdottomasti noudatettava!
 • Keräyksistä aiheutuvia kustannuksia katetaan jätehuollon perusmaksuilla
 • Vaarallisten jätteiden keräyksen sekä jäteöljyjen keräyksen suorittaa Ekokem Oy. Keräysauton tunnistat ajoneuvossa lukevasta Ekokem -nimestä. Kiertävä jätteenkeräys järjestetään paikallisten jätehuoltoyrittäjien ajoneuvoilla.
  KIERTÄVÄ JÄTTEENKERÄYS kotitalouksille, mökkiläisille sekä yrityksille
  Keräyksessä vastaanotetaan pienkuormia, n. henkilöauton peräkärryllisiä (1m3) sekalaisia lajittelemattomia jätteitä, sähkö- ja elektroniikkaromua sekä romumetallia. Lajittelemattoman jätteen ja kaatopaikkajätteen vastaanottohinta 40 €/m3, minimimaksu 15 €. Maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen. Metalliromujen ja sähkölaitteiden tuonti tähän keräykseen on maksutonta.

Erottele metallit ja sähkölaitteet muusta jätteestä. Sopivia maksullisia jätteitä ovat esim. huonekalut ja patjat, erilaiset tekstiilit, lavuaarit ja wc-pytyt. Sopivia metalliromuja ovat esim. kiukaat ja polkupyörät ja ruohonleikkurit. Sopivia sähkölaitteita ovat kaikki kodin tavanomaiset sähkölaitteet kuten TV:t, jääkaapit ja imurit. Huom! Kiertävä jätteenkeräys ei vastaanota energiansäästö- ja loisteputkilamppuja. Pura huonekalut osiin mahdollisuuksien mukaan. Älä tuo biojätettä tai elintarvikepakkauksia.
MAKSUTON vaarallisten jätteiden keräys kotitalouksille ja mökkiläisille
Otetaan vastaan maksutta kaikenlaisia kodin tavanomaisia vaarallisia jätteitä kuten:

 • Ajoneuvojen akut, elohopeamittarit, paristot ja elohopeapitoiset jätteet
 • Voiteluöljyt (pienet erät), jäähdytys- ja jarrunesteet, rasvat ja suodattimet
 • Hapot ja emäksiset (lipeät) pesu-aineet
 • Torjunta- ja kasvinsuojeluaineet ja niiden pakkaukset
 • Maalit ja niiden pakkaukset sekä maalausvälineet, liimat, ohenteet, liuottimet, lakat, kitit ja hartsit
 • Energiansäästölamput
 • aerosoli- ja muut ponneainepakkaukset, kuten spraypurkit ja polyuretaanivaahtopullot
  Pakkaa jätteet ja kirjoita pakkaukseen sisältö. Paras pakkaus on yleensä alkuperäinen myyntipakkaus,jossa on asianmukaiset tiedot valmiina. Lääkkeet on toimitettava suoraan apteekkiin.
  MAKSUTON jäteöljyjen keräys kotitalouksille, mökkiläisille sekä yrityksille
  Otetaan vastaan mustia ja kirkkaita jäteöljyjä. Ei vastaanoteta mitään muuta kuin jäteöljyjä. Eri jäteöljylaadut tulee pitää erillään ja vesipitoisuuden tulee olla maksimissaan alle 10 %. Jäteöljyyn ei saa olla sekoittuneena vettä, polttoöljyä, jarru- tai jäähdytinnesteitä, liuottimia, bensiiniä tai mitään muita vieraita aineita. Keräysastioita, esim. kanisterit ja tynnyrit, ei vastaanoteta, sillä keräys toteutetaan imuautolla, jolloin jäteöljy imetään suoraan keräysautoon. Astiat on huolehdittava itse pois vastaanottopaikalta. Yli 200 litran öljyerille voi tilata suoran noudon Lassila & Tikanojalta, puh. 010 636 6031 tai oil@lassila-tikanoja.fi

 

 • Keräykseen vastaanotetaan maksutta mustia ja kirkkaita jäteöljyjä.
 • Eri öljylaadut tulee pitää erillään ja vesipitoisuuden tulee olla maksimissaan alle 10 %. Öljyyn ei saa olla sekoittuneena vettä tai mitään muita vieraita aineita.
 • Ei saa tuoda muita nesteitä tai kiinteitä vaarallisia jätteitä kuin jäteöljyjä.
 • Keräysastioita, kuten kanistereita tai tynnyreitä, ei vastaanoteta. Tyhjät astiat on huolehdittava itse pois vastaanottopaikalta.

Yli 200 litran jäteöljyerille voi tilata Lassila & Tikanoja Oyj:ltä veloituksettoman noudon. Tilaa noudot palvelunumerosta: 010 636 6031 tai sähköpostiosoitteesta oil@lassila-tikanoja.fi