Napapiirin Residuum tiedottaa: Keräyskierrokset

Tiedote

Keräyskierrokset tuovat jäteaseman palvelut lähellesi

Napapiirin Residuum Oy järjestää vuosittain toimialueellaan Rovaniemellä, Ranualla ja Pellossa kolme erilaista jätteiden keräyskierrosta: kiertävän jätteenkeräyksen, jäteöljyjen keräyksen sekä vaarallisten jätteiden keräyksen. Kiertävässä jätteenkeräyksessä vastaanotetaan maksutta sähkö- ja elektroniikkalaitteita sekä metalliromua ja maksua vastaan sekalaisia kodin jätteitä, kuten huonekaluja. Osa keräyksistä aiheutuvista kustannuksista katetaan kotitalouksilta ja mökkiläisiltä perittävillä jätehuollon perusmaksuilla.

Keräyskierrosten aikataulut ja ohjeistukset löytyvät mm. Residuumin nettisivuilta osoitteesta https://residuum.fi/asukkaille/kerayskierrokset-ja-keraykset/ sekä Rovaniemellä, Ranualla ja Pellossa postin mukana kaikkiin kotitalouksiin 9.5.2018 jaettavasta KomPosti-asiakaslehdestä. Myös kunnilta saatujen kyläseurojen ja -toimikuntien yhteystietoihin toimitetaan aikatauluja ja tiedote keräyksistä. Aikataulut tulevat myös paikallislehtiin.

Jäteneuvonnasta voi kysellä lisätietoja keräyksistä, tilata keräyskierrosten aikatauluja tai tiedustella oman alueen pysähdyspaikkoja. Maksuton jäteneuvonta kotitalouksille: puh. 0800 120 230 (ma–pe klo 9–15).

Keräysten aikatauluja, reittejä ja pysähdyspaikkoja muutellaan vuosittain, jotta palvelut saavuttaisivat mahdollisimman monet kuntalaisista ja mökkiläisistä. Otamme mielellämme vastaan palautetta keräyskierroksista! Palautteiden avulla pysähdyspaikkoja on helpompaa suunnitella seuraavalle vuodelle. Palautetta voi antaa suunnittelupäälliköllemme joko puhelimitse tai sähköpostitse: Satu Portti, puh. 0207 120 233, satu.portti@residuum.fi.

Keräyskierrosten ajankohdat kunnittain

Rovaniemi:

Kiertävä jätteenkeräys 16.5.–22.8.2018

MAKSUTON Jäteöljyjen keräys 15.–17.5.2018

MAKSUTON Vaarallisten jätteiden keräys 28.5.–4.6.2018

Ranua:

Kiertävä jätteenkeräys 18.5.–24.8.2018

MAKSUTON Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen yhdistetty keräys 25.5.2018

Pello:

Kiertävä jätteenkeräys 20.–27.8.2018

MAKSUTON Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen yhdistetty keräys 23.5.2018

Lisätietoja

Maksuton jäteneuvonta, puh. 0800 120 230 (ma–pe klo 9-15), asiakaspalvelu@residuum.fi,

www.residuum.fi

YLEISET TOIMINTAOHJEET KERÄYSKIERROKSILLE

· Luovuta jätteet aina henkilökohtaisesti aikataulun mukaisena aikana. Tuomalla jätteitä pysähdyspaikalle etu- tai jälkikäteen syyllistyt ympäristön roskaamiseen.

· Tuo jätteitä enintään yksi henkilöauton peräkärryllinen = 1 m3, suuremmat määrät suoraan jäteasemille.

· Pakkaa vaaralliset jätteet asianmukaisesti. Pakkauksesta tulee käydä ilmi sen sisältö.

· Maksullisia jätteitä tuotaessa maksutavaksi käy sekä käteinen että yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Kiertävä jätteenkeräys

Keräyksessä vastaanotetaan pieniä kuormia lajittelemattomia jätteitä, sähkö- ja elektroniikkalaitteita sekä metalliromua. Lajittelemattoman jätteen vastaanottohinta on 40 €/m3, minimimaksu 15 €. Sähkö- ja elektroniikkalaitteita sekä metalliromua voi tuoda keräykseen ilmaiseksi: erottele nämä muusta jätteestä.

· Lajittelematon jäte (maksullinen, min. 15 €)

o Esim. huonekalut ja patjat

· Sähkö- ja elektroniikkaromu (maksuton)

o Esim. TV:t, jääkaapit ja imurit

· Metalliromu (maksuton)

o Esim. kiukaat, pölkupyörät ja ruohonleikkurit

· Keräyksessä ei vastaanoteta led-, energiansäästö- ja loisteputkilamppuja: palauta jäteasemille tai kauppakeräykseen

Jäteöljyjen keräys

Keräyksessä vastaanotetaan:

· Käytöstä poistetut voiteluöljyt

· Mustat ja kirkkaat jäteöljyt

Eri jäteöljylaadut tulee pitää erillään. Vesipitoisuuden tulee olla alle 10 %. Jäteöljyyn ei saa olla sekoittuneena polttoöljyä, jarru- tai jäähdytinnesteitä, liuottimia, bensiiniä tai mitään muita vieraita aineita. Jäteöljy imetään suoraan keräysautoon tai kaadetaan kanistereista valuma-altaaseen. Keräysastioita, kuten kanistereita tai tynnyreitä, ei vastaanoteta. Tyhjät astiat on huolehdittava itse pois vastaanottopaikalta.

Yli 800 litran jäteöljyerille voi tilata Lassila & Tikanoja Oyj:ltä veloituksettoman noudon. Lisätietoja puh. 010 636 6031 tai e-mail. oil@lassila-tikanoja.fi

MAKSUTON vaarallisten jätteiden keräys

Keräyksessä vastaanotetaan kotitalouksien ja mökkiläisten tavanomaisia vaarallisia jätteitä. Keräykseen soveltuvat muun muassa:

· Akut ja paristot

· Elohopealämpömittarit sekä muut elohopeapitoiset jätteet, pl. energiansäästö- ja loisteputkilamput

· Voiteluaineet, jäähdytys- ja jarrunesteet, rasvat ja suodattimet

· Hapot ja emäksiset pesuaineet (lipeät)

· Torjunta- ja kasvinsuojeluaineet ja niiden pakkaukset

· Maalit, lakat, liimat, ohenteet, liuottimet, kitit ja hartsit

· Aerosolipakkaukset, spray-purkit, polyuretaanivaahtopullot

Maksuton keräys, joka tuotetaan jätehuollon perusmaksuilla. Vaarallinen jäte on pakattava asianmukaisesti ja pakkauksen sisältö on aina ilmoitettava. Paras pakkaus on alkuperäinen myyntipakkaus, jossa on asianmukaiset tiedot ja varoitusmerkit valmiina. Keräyksen suorittaa Fortum Oy. HUOM! Lääkejätteet palautetaan apteekkeihin.

Lisätietoja:

Kotitalouksien maksuton jäteneuvonta, Napapiirin Residuum Oy, puh. 0800 120 230 (ma–pe klo 9–15), asiakaspalvelu@residuum.fi, www.residuum.fi/asukkaille/kerayskierrokset-ja-keraykset/

image004