NAPAPIIRIN RESIDUUM OY JA PIDÄ LAPPI SIISTINÄ RY TIEDOTTAVAT

Päiväkotikiertue tavoitti yli 1500 lasta

Napapiirin Residuum Oy järjesti yhdessä Pidä Lappi Siistinä ry:n kanssa päiväkoti-ikäisille suunnatun 10 viikkoa kestäneen päiväkotikiertueen, jonka tavoitteena oli kasvattaa lasten ymmärrystä.  Kiertue otettiin vastaan päiväkodeissa suurella mielenkiinnolla ja esityspäivien kalenteri täyttyikin nopeasti  jo alkukeväästä.

Residuumin tiedottaja Eeva Järvi-Laturi ja Pidä Lappi Siistinä ry:n tapahtumakoordinaattori Saija Kestilä  vierailivat 12.3.–23.5.2018 välisenä aikana yhteensä 30:ssa päiväkodissa Rovaniemi–Ranua–Pello-alueella. tällä toimialueella on noin 50 päiväkotia, joten kiertue tavoitti yli puolet alueen päiväkotilaisista. Kiertueella esitettiin noin 45–60 minuuttia kestävä näytelmä, jossa päähenkilöinä toimivat Nalle (Saija Kestilä) sekä Kierrätyskamu-käsinuket (Eeva Järvi-Laturi). Näytelmän näki kevään aikana yhteensä 1581 henkilöä.
Palautetta kiertueelta
Näytelmässä pohdittiin vuorovaikutuksellisesti ja lapsia osallistamalla monia teemoja, luonnon eri materiaalien alkuperää sekä oikeita kierrätyskäytäntöjä. Kiertue sai paljon positiivista palautetta päiväkotien henkilökunnalta heti esitysten yhteydessä. Kierrätyskamu-käsinuket, jotka ovat rovaniemeläisen puvustaja Riikka Matalan käsityötä, saivat erityisen paljon kehuja ulkomuodostaan ja persoonallisuudestaan. Kiertueen päätyttyä kaikille päiväkodeille lähetettiin vielä palautelomake, jonka kautta saatiin muun muassa tällaista palautetta:
 ”Kiitos ihanasta esityksestä, lapset ovat palanneet asiaan monesti jälkeenkin päin.”
 ”Esitys oli hyvä.  Esittäjät olivat asiansa osaavia ja ihana kun olivat tehneet sen lapsille mielenkiintoiseksi jossa oli kuiten opittavaa tietoa. Kiitokset myös käsinukkien tekijälle, mainioita oivalluksia.
Musiikkia vois vielä lisätä, se on lapsen kiinnostusta lisäävä tekijä. Kiitos!”
 ”Hienosti piti teidän eläytymisenne lasten mielenkiintoa yllä!”

Tällä hetkellä uutta kiertuetta ei ole suunnitteilla, mutta Kierrätyskamu-käsinukkeja ja näytelmän Nallea pääsee tapamaan ainakin 8.9.2018 järjestettävässä Rovaniemen taiteiden yössä. Mahdollisista tulevista tempauksista voi tiedustella alla mainituilta henkilöiltä.
Esityksen kuvasi ja editoi Jari Karjalainen. Tallenne löytyy Napapiirin Residuumin YouTube-kanavalta 15.6.2018 alkaen.
Lisätietoja:
Eeva Järvi-Laturi, tiedottaja, Napapiirin Residuum Oy
eeva.jarvi-laturi@residuum.fi, puh. 0207 120 238 (lomalla 1.-15.6.)
Saija Kestilä, tapahtumakoordinaattori, Pidä Lappi Siistinä ry
tiedotus@pidalappisiistina.fi puh. 0400 66 55 44
IMG_4983_MG_6463_MG_6451