Käyttökelpoisten tekstiilien keräys aloitettiin Ranualla ja Pellossa

Napapiirin Residuum Oy aloitti yhteistyössä UFF:n kanssa käyttökelpoisten tekstiilien keräämisen Ranualla ja Pellossa. UFF:n keräysastiat on sijoitettu Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n ekopisteiden yhteyteen. Ranualla keräysastia sijaitsee Hillamarketin ekopisteellä. Pellossa tekstiilejä kerätään S-Marketin takana sijaitsevalla ekopisteellä. Kyseiset keräyspisteet ovat oikeita täyden palvelun ekopisteitä, sillä niillä kerätään myös paperia, metallia sekä lasi- kartonki- ja muovipakkauksia

UFF :n keräysastiaan voi laittaa sellaisenaan käyttökuntoisia puhtaita vaatteita, kodintekstiilejä, asusteita, laukkuja, kenkiä, leluja ja urheiluvälineitä. Paras tapa suojata tekstiilit lialta ja kosteudelta on pakata ne suljettuihin muovipusseihin. Likainen ja rikkinäinen vaate ei kuulu vaatekeräykseen.

Vaatekierrätyksen avulla hankituilla tuotoilla UFF ylläpitää kotimaan kierrätyspalvelua ja edistää koulutusta ja toimeentuloa eteläisessä Afrikassa sekä Intiassa. Kierrättämällä vaatteita ja muita kulutustuotteita tuetaan kestävää kehitystä. Miljoonien jo olemassa olevien tuotteiden elinkaaren jatkaminen vähentää kaatopaikkakuormaa, energian ja veden kulutusta, hiilidioksidipäästöjä sekä haitallisten kemikaalien määrää.

Keräyspisteiden osoitteet:
Keskustie 34, K-Market Hillamarket, Ranua
Pellontie 23, S-Market Pello, Pello

Lisätietoja
• Kotitalouksien maksuton jäteneuvonta, puh. 0800 120 230 (arkisin klo 9–15)
• asiakaspavelu@residuum.fi
• Asiakaspalvelu, puh. 0207 120 230 (arkisin klo 9–15)
• www.residuum.fi
• www.uff.fi