Palveluasuminen

Palveluasumishakemus tästä linkistä

TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan turvallisesti kotiin annettavien palveluiden ja muiden tukitoimien turvin. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden, toisin kuin tavallisessa palveluasumisessa. Alla on kerrottu lyhyesti Pellon kunnan tarjoamista tehostetun palveluasumisen yksiköistä. Jokaisessa tehostetussa palveluasimsessa on yksi intervallipaikka lyhytaikaishoitoa tarvitsevien henkilöiden käyttöön. Lisätietoa hoivapalveluiden esimieheltä puh. 040 5624 809

Palvelukoti Kyllinkeidas (Tupa)

Palvelukoti Kyllinkeidas on 35 paikkainen vanhusten asumisyksikkö, joka on jaettu kahteen siipeen; Tupa ja Pirtti. Talossa on 33 yksiötä ja 2 kaksiota.

Tupa siivessä on 23 tehostetun palveluasumisen paikkaa, jotka sopivat henkilöille, jotka eivät enää selviydy itsenäisesti ja turvallisesti kotonaan kotihoidon ja tukipalveluiden turvin esimerkiksi muistisairauden vuoksi. Palveluasuminen sisältää aina asunnon että asumiseen liittyvät palvelut. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokauden.

Kotitien palveluasumisyksikkö

Kotitien palvelukoti on 22 -paikkainen ja asunnot sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Kotitien palveluasumisyksikkö tarjoaa tehostettua palveluasumista ja sopii henkilölle, joka tarvitsee runsaasti apua päivittäisissä toiminnoissa ja jonka avun ja valvonnan tarve on ympärivuorokautista. Kotisairaanhoito, sosiaalitekniikka, sauna ja asiointiapu kerran viikossa sisältyvät hoivapalvelumaksuun. Huoneensa asiakkaat sisustavat ja kalustavat omilla tavaroillaan.

Iltarusko

Iltarusko on 11 -paikkainen tehostettua palveluasumista tarjoava asumisyksikkö. Iltarusko sopii henkilöille, jotka tarvitsevat runsaasti apua päivittäisissä toiminnoissa ja valvontaa ympäri vuorokauden. Erityisesti Iltarusko sopii henkilöille, joiden muistisairaus on pitkälle edennyt. Iltaruskossa asiakkaat asuvat omissa huoneissa ja sisustavat ne omilla tavaroillaan.

Koivulakoti – kehitysvammaisten ryhmäkoti
Ahjotie 4-6
95700 PELLO

 

TAVALLINEN PALVELUASUMINEN

Tavallinen palveluasuminen on ajankohtaista silloin, kun asiakas tarvitsee toisen henkilön apua selviytyäkseen jokapäiväisistä askareista, mutta selviytyy kuitenkin ilman yöhoitoa. Tavallisessa palveluasumisessa hoitajat eivät ole ympärivuorokautisesti käytettävissä. Alla on kerrottu lyhyesti Pellon kunnan tarjoamista tavallisen palveluasumisen yksiköistä.
Lisätietoa hoivapalveluiden esimieheltä puh. 040 5624 809

Palvelukoti Kyllinkeidas (Pirtti)

Pirtti siipi sopii henkilöille, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toiminnoissa, mutta selviytyvät ilman yövalvontaa. Pirtti päässä on 12 asumispaikkaa. Sairaanhoito/kotisairaanhoitopalvelut, sauna ja asiointiapu palvelukodin ympäristössä kerran viikossa sisältyvät hoivapalvelumaksuun.

Palveluasumisyksikkö Kammari

Kammari on 10 -paikkainen palveluasumisen yksikkö, joka sopii henkilöille, jotka tarvitsevat toistuvasti apua päivittäisissä toiminnoissa, mutta pärjäävät ilman yövalvontaa. Sairaanhoito/kotisairaanhoitopalvelut, sauna ja asiointiapu palvelukodin ympäristössä kerran viikossa sisältyvät hoivapalvelumaksuun.

Mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö Meän koti
Tavallista palveluasumista tarjoava mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö
Museotie 33
95700 PELLO